Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Cultuur en de Nederlandse televisie
0 Reacties
Voor abonnees

Cultuur en de Nederlandse televisie

(Jan Kassies) Ons Erfdeel - 1991, nr 1, pp. 27-34

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het Nederlandse omroepbestel is gebaseerd op zuilen, en functioneert dienovereenkomstig aan de hand van compromissen. Een \nationale omroep\" werd door de verschillende omroepverenigingen steeds afgewezen. Maar nu raakt dit bestel ondermijnd, enerzijds door de komst van een nieuwe generatie die minder aan de zuil hecht, anderzijds door de technologische ontwikkelingen. Met de komst van de commerciële zenders bleken de omroepen het aanbod steeds eenvormiger te maken, waardoor de culturele programma's in de verdrukking kwamen. Daarom greep de overheid in: 20% van de zendtijd der omroepen zou aan cultuur moeten worden besteed en er werd een stimuleringsfonds in het leven geroepen voor de aanmaak van dat soort programma's."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.