Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Constantijn Huygens' authentiek dichterschap
0 Reacties
Voor abonnees

Constantijn Huygens' authentiek dichterschap

(L. Strengholt) Ons Erfdeel - 1987, nr 1, pp. 19-25

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In Huygens' persoonlijkheid en werk is een zekere spanning tussen twee krachten merkbaar: enerzijds wou hij het uiterste van zichzelf geven, anderzijds beschouwde hij zichzelf als een bedelaar die niets anders kon doen dan zijn \lege en zelfs bezoedelde hand uitstrekken\" naar God. Toch geeft zijn werk een indruk van bezonnen evenwicht. De auteur gaat verder in op het autobiografische karakter van zijn poëzie. De waarneming van de eigen intieme werkelijkheid wordt virtuoos en trefzeker onder woorden gebracht, de dichter zoekt pakkende expressie. Ook andere kenmerken van Huygens' poëzie worden besproken zoals het intellectuele, theatrale karakter ervan, en de levenswijze humor."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.