Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Claus in Amersfoort
0 Reacties
Voor abonnees

Claus in Amersfoort

(Max Smith) Ons Erfdeel - 1991, nr 4, pp. 610-611

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het eerste Cultureel Festival Amersfoort stond in het teken van toneel- en scenarioschrijver, dichter, romancier, cineast, regisseur en beeldend kunstenaar Hugo Claus. Dat ging onder meer gepaard met de wereldpremière van Richard Everzwijn, geschreven voor het 25-jarige jubileum in een uitvoering van het Nederlands Toneel Gent en in een regie van Eddy Vereycken. Ook andere Claus-stukken werden opgevoerd -Phaedra in een regie van Dora van der Groen door de leerlingen van het Vlaams Conservatorium Antwerpen; de eenakter 'Winteravond', in een coproductie van de Amsterdamse Stadsschouwburg en de NOS-televisie. Er waren bovendien een aantal poëzieavonden georganiseerd. Verder was er nog een tentoonstelling met schilderkunstige werken uit de periode 1950-1990 en werden twee publicaties voorgesteld, waaronder het boek van Freddy de Vree over het veelzijdige kunstenaarschap van Claus. Het festival werd besloten met een colloquium.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.