Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Buitenlandse neerlandistiek en de culturele functie
0 Reacties
Voor abonnees

Buitenlandse neerlandistiek en de culturele functie

(Theo Hermans) Ons Erfdeel – 1997, nr 3, pp. 457-458

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In de zomer van 1996 kwam de Nederlandse Taalunie met een nieuw plan. Docentschappen Nederlands aan buitenlandse universiteiten zouden nauwer betrokken kunnen worden bij de verspreiding van de Nederlandse en Vlaamse cultuur in het betreffende gebied. Uiteraard zouden niet alle 250 vestigingen in de wereld gelijkelijk in aanmerking komen. Er diende rekening te worden gehouden met omvang, gehalte en ligging van de docentschappen en met hun bereidheid om naast het vaste pakket onderwijs en onderzoek nog aandacht op te brengen voor activiteiten gericht op een ruimer publiek. Wie er iets voor voelde, kon zich melden met een voorstel en bijbehorende termijnplanning en kostenraming.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.