Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

De Brusselse Rand, of de poreuze grens
0 Reacties
video De taalgrens, 60 jaar later
samenleving
taal

De Brusselse Rand, of de poreuze grens

Zorgt de taalgrens zestig jaar na haar ontstaan nog altijd voor spanning tussen Franstaligen en Nederlandstaligen in België? In vijf reportages zoeken de Waalse journalist Aubry Touriel en de Vlaamse videomaker Muriel Grégoire naar antwoorden bij bewoners en experts. In de Brusselse Rand moest de taalgrens een rem zetten op het stijgende aantal Franstaligen in het Vlaamse Gewest rond Brussel. Is dat ook gebeurd? Ontdek het in deze vierde aflevering.

https://www.youtube.com/embed/RDL8_yx7ubQ

Zestig jaar geleden vreesde de Vlaamse Beweging dat Wallonië zou groeien ten koste van Vlaanderen. De taalgrens moest daar in hun ogen een antwoord op bieden. Welk effect heeft ze gesorteerd? Is de Franstalige aanwezigheid rond Brussel inderdaad afgenomen?

Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Dilbeek ... Journalist Aubry Touriel en videomaker Muriel Grégoire reizen naar drie gemeenten aan de rand van Brussel. Daar luisteren ze naar burgers en gaan ze na of er nog steeds spanningen heersen onder de bevolking.

De reeks De taalgrens, 60 jaar later kwam tot stand met steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Fédération Wallonie-Bruxelles.

Reeks

De taalgrens, 60 jaar later

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.