Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Brengt een podcast brood op de plank?
0 Reacties
© Maarten Nauw
© Maarten Nauw © Maarten Nauw
podcast De Mediakaravaan
kunst

Brengt een podcast brood op de plank?

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van Oorzaken, een internationaal podcastfestival in de Brakke Grond in Amsterdam. In deze podcastaflevering kijkt De Mediakaravaan naar de financiële kant van podcasts. Zit er wel een duurzaam verdienmodel achter?

Podcastmakers praten veel, maar zelden over de financiële kant van hun vak. Toch moet er ook bij hen brood op de plank. Zit er wel een duurzaam verdienmodel achter de razend populaire podcast?

Tijdens het internationale podcastfestival Oorzaken in de Brakke Grond in Amsterdam sprak Loes de Groen van De Mediakaravaan met collectief Schik, Martin Rombouts en Ottoline Rijks over de zoektocht naar geld, fair practice en kansen voor jonge makers.

Beluister de podcast

Volg De Mediakaravaan op Spotify en Soundcloud.

De Mediakaravaan

De Mediakaravaan is het nieuwe talentontwikkelingstraject van cultureel tijdschrift en website de lage landen. Jonge cultuurjournalisten brengen verslag uit over festivals in Nederland en Vlaanderen. Dat doen ze met recensies en reportages in de vorm van podcasts en teksten.

De karavaan houdt in 2023 halt op twee evenementen: het festival voor de nieuwe theatertekst Shakespeare Is Dead (24 en 25 maart) en het podcastfestival Oorzaken (1 tot 4 juni), allebei in Amsterdam.

De komende jaren zal De Mediakaravaan ook langs andere evenementen trekken en plaats bieden aan andere makers (videoreporters, fotografen…).

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.