Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Biecht van een moeder. ’Nachtouders’ van Saskia de Coster
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

Biecht van een moeder. ’Nachtouders’ van Saskia de Coster

In 2013 verscheen Wij en ik, de eerste familieroman van Saskia De Coster, met in de hoofdrol een ongelukkig, Vlaams gezin. Zes jaar later is er een tweede familieroman, maar deze keer is de blik inwaarts gericht. In Nachtouders maakt De Coster niet alleen kanttekeningen bij haar eigen opvoeding, maar stelt ze ook haar eigen, prille moederschap in vraag. Hoe word je een goede moeder? En wil ze dat eigenlijk wel?

De autobiografische insteek van Nachtouders is van meet af aan duidelijk. De protagonist heet Saskia, leeft van haar pen en is de lesbische meemoeder van Saul, het zoontje dat haar vriendin Juli zo graag wou. Met z’n drieën ondernemen ze een roadtrip naar Alaska. Onderweg houden ze even halt in Portès, een paradijselijk hippie-eiland waar Karl, de biologische vader van Saul, vandaan komt. Karls moeder Molly, een stereotiepe moederkloek in mosgroene jurken, verwelkomt hen met open armen.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.