Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Bert Schierbeek en de beeldende kunst
0 Reacties
Voor abonnees

Bert Schierbeek en de beeldende kunst

(Erik Slagter) Ons Erfdeel - 1992, nr 3, pp. 366-372

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Achtergrond, feiten, data en namen bij de grote verwantschap die bestond tussen dichter/prozaïst Bert Schierbeek - als enige experimenteel zelf niet bezig met de beeldende kunsten - en de beeldende kunsten. In het bijzonder drie figuren zijn van belang: Lucebert, met wie hij in contact kwam via zijn redacteurschap bij het tijdschrift \Het Woord\" en met wie hij zich later aansluit bij het tijdschrift \"Braak\"; Karel Appel, met wie hij bevriend raakt via de Experimentele Groep, en Jef Diederen, die zelf naar Schierbeek toekomt met 85 gouaches die hij gemaakt heeft op inspiratie van Schierbeeks \"Ezel mijn bewoner\". Maar buiten deze drie heeft Schierbeek nog met een groot aantal andere plastische kunstenaars samengewerkt, een kruisbestuiving die het onderwerp was van de tentoonstelling \"Bert Schierbeek en de beeldende kunst\" in het Nederlands Letterkundig Museum in 1991."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.