Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Beeldtaal: de wereld van woord en beeld
0 Reacties
© sdinneweth FAAR
© sdinneweth FAAR © sdinneweth FAAR
podcast De Mediakaravaan
kunst

Beeldtaal: de wereld van woord en beeld

Jonge cultuurjournalisten brengen met De Mediakaravaan verslag uit van FAAR, het non-fictieboekenfestival in Oostende. In deze podcastaflevering onderzoekt De Mediakaravaan hoe je het visuele kunt vatten in woorden en klanken.

Hoe kun je iets dat je ziet vatten in woorden en klanken? Is het überhaupt mogelijk om het visuele zonder beelden weer te geven? Of gaat er onvermijdelijk altijd wat verloren? In Beeldtaal gaan twee jonge, zelfbenoemde ‘beeldmensen’ op zoek naar antwoorden. Die vinden ze op het non-fictieboekenfestival FAAR, waar ze in gesprek gaan met dichter Arno Van Vlierberghe, leesbevorderaar Will-Limba Moleka en portretschrijver Igor Daems.

Beluister de podcast

Volg De Mediakaravaan op Spotify en Soundcloud.

De Mediakaravaan

De Mediakaravaan is het talentontwikkelingstraject van cultureel tijdschrift en website de lage landen. Jonge cultuurjournalisten brengen verslag uit over festivals in Nederland en Vlaanderen. Dat doen ze met recensies en reportages in de vorm van podcasts en teksten.

De karavaan houdt in 2024 halt op twee evenementen: het non-fictieboekenfestival FAAR in Oostende (7 tot 10 maart) en het TheaterFestival in Antwerpen (5 tot 15 september).

De komende jaren zal De Mediakaravaan ook langs andere evenementen trekken en plaats bieden aan andere makers (videoreporters, fotografen…).

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.