Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Beelden om het leven te vertellen. De frisse kijk op de strip van Judith Vanistendael
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

Beelden om het leven te vertellen. De frisse kijk op de strip van Judith Vanistendael

(Gert Meesters) Ons Erfdeel - 2012, nr 4, pp. 82-91

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Judith Vanistendael (°1974) kwam via een omweg tot het beeldverhaal. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Gent. Nog tijdens die studie zette ze haar eerste passen als illustrator voor het boek Vlaamse sprookjes van haar vader, Geert van Istendael. Via hem was ze uiteraard ook al vertrouwd met de wereld van de literatuur. Haar uiteindelijke stap naar de strip kwam er aarzelend. Ze wilde verhalen vertellen met beelden. Vanistendael heeft dus niet de klassieke stripachtergrond van het merendeel van de Vlaamse stripauteurs. Die zijn minstens een periode in hun jeugd fanatiek bezig geweest met strips, waardoor ze de tradities en genres van het medium als vanzelfsprekend zijn gaan aanvoelen. Tot voor kort blonken nieuwe tekenaars daardoor voornamelijk uit in wedijver met bekende voorgangers. Zo bleef de vernieuwing in de Vlaamse strip beperkt. In die zin is Vanistendaels frisse kijk op het medium een voordeel.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.