Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Autonome en toegepaste fotografie in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Autonome en toegepaste fotografie in Nederland

(Colin Huizing ) Ons Erfdeel - 2006, nr 3, pp. 381-394

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Autonome fotografie ontstaat volgens de eigen ideeën en inzichten van de fotograaf. Toegepaste of commerciële fotografie komt tot stand volgens de instructies van een opdrachtgever. Toch wordt er in de kunstwereld steeds minder een onderscheid gemaakt tussen beide genres. Vele fotografen maken naast eigen, autonoom werk, ook foto's in opdracht. En musea tonen steeds vaker ook foto's die voor commerciële doeleinden tot stand gekomen zijn. In dit artikel worden de volgende fotografen besproken: Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin, Erwin Olaf, Anuschka Blommers & Niels Schumm, de fotografen die vertegenwoordigd worden door het Amsterdamse agentschap Solar Initiative en tot slot Ari Versluys en Ellie Uyttebroek.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.