Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Auteur en editeur. Editietechniek in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Auteur en editeur. Editietechniek in Nederland

(H.T.M. van Vliet) Ons Erfdeel - 1988, nr 4, pp. 524-530

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De auteur gaat in op de problematiek van het uitgeven van verzameld werk en maakt een onderscheid tussen uitgave door de auteur zelf tegenover uitgave door een \editeur\", al of niet na de dood van de auteur. Als voorbeeld van een geslaagde editeursuitgave wordt \"Volledige Werken\" van Couperus genoemd, door uitgeverij Veen. De werkingsprincipes die aan de basis liggen voor die uitgave worden beschreven, waarna de twee belangrijkste problemen in de voorbereiding van een editie - tekstkeuze en tekstconstitutie - geïllustreerd worden a.d.h.v. voorbeelden uit de Couperusuitgave. Tot slot dringt de auteur erop aan dat ook in Vlaanderen initiatieven zouden worden genomen op het gebied van de editietechniek."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.