Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Arthur Merghelynck (1908-2008)
0 Reacties
Voor abonnees

Arthur Merghelynck (1908-2008)

(Ludo Vandamme) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2008, nr 33, pp. 231-239

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Het is in 2008 honderd jaar geleden dat A. Merghelynck overleed. In dit artikel wordt een overzicht gegeven van het leven en werk van deze eigenzinnige stadsarchivaris van Ieper en genealoog. Er zal dit jaar een grote tentoonstelling aan hem gewijd worden, die loopt op drie verschillende locaties, waaronder het kasteel in Beauvoorde dat Merghelynck helemaal volgens zijn inzichten restaureerde.

L'année 2008 correspond au centenaire de la mort d'A. Merghelynck. L'auteur rappelle la vie et l'œuvre de cet étonnant généalogiste et archiviste de la Ville d'Ypres. A. Merghelynck aura droit à une grande exposition, répartie sur trois lieux différents, dont le château de Beauvoorde qu'il a entièrement restauré selon ses propres conceptions.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.