Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

ANTE TIMMERMANS BEZINGT DE ROUTINE
0 Reacties
Voor abonnees
kunst

ANTE TIMMERMANS BEZINGT DE ROUTINE

(Sam Steverlynck) Ons Erfdeel – 2014, nr 1, pp. 115-117

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Hoewel de Belgische kunstenaar Ante Timmermans (°1976) zich uitdrukt in diverse media (tekeningen, installaties, performances), wordt hij vooral beschouwd als tekenaar. Tekeningen vormen dan ook een belangrijk onderdeel binnen zijn oeuvre. Zijn pretentieloze tekeningen, vaak begeleid door woorden of stukken tekst, vormen dan ook poëtische en absurde bespiegelingen over onze (post)moderne maatschappij. Maar de geste van het tekenen zet zich voort in zijn ruimtelijke installaties. Zo maakt hij ook ragfijne sculpturen in ijzerdraad die nu eens landschapsconstructies oproepen, dan weer fabrieken of andere gebouwen. Ze lijken op zijn potloodtekeningen op papier, maar dan in 3D. Binnen zijn oeuvre vormen herhaling en routine de rode draad.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.