Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Alles open en bloot op tafel. Diversiteit in Nederland
0 Reacties
Voor abonnees

Alles open en bloot op tafel. Diversiteit in Nederland

(Tom Naegels) Ons Erfdeel - 2007, nr 1, pp. 6-21

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

In 2007 maakt Tom Naegels in elk nummer van Ons Erfdeel een reportage over de Nederlandse samenleving. In deze eerste aflevering focust hij op diversiteit. “Nederland gaat nog altijd niet goed om met zijn veranderde bevolking”, meent Naegels. Maar het land heeft wel een aantal troeven, die het opgedaan heeft in de turbulente periode tussen de opkomst van Fortuyn en het einde van Balkenende II: “Alle posities liggen open en bloot op tafel. Zowel links als rechts werken met democratische denkbeelden en geen enkele kant bezit het morele alleenrecht. Er is een mondige groep allochtonen, die op alle niveaus mee debatteert, en nu ook electoraal van belang is geworden.” Op al deze punten staat Nederland voor op Vlaanderen, vindt Naegels.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.