Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

“Alle d'anatomica en andere rariteijten”. Anatomische lessen van Frederik Ruysch
0 Reacties
Voor abonnees

“Alle d'anatomica en andere rariteijten”. Anatomische lessen van Frederik Ruysch

(Paul Depondt) Ons Erfdeel - 2006, nr 1, pp. 27-35

Dit is een artikel uit ons papieren archief

Overzicht van leven en werk van de Amsterdamse anatomicus en “doodskunstenaar” Frederik Ruysch (1638-1731). Ruysch legde tijdens zijn leven een verzameling aan van honderden glazen flessen en potten waarin hij o.a. delen van kinderlichamen bewaarde. Met deze preparaten maakte hij tafereeltjes – combinaties van kunstig tentoongespreide organen. Zijn kabinet werd gekocht door tsaar Peter de Grote, en sindsdien is het te zien in Sint-Petersburg. In 2003 werden alle preparaten gerestaureerd. Zie ook: Luuc Kooijmans, De doodskunstenaar. De anatomische lessen van Frederik Ruysch, Bert Bakker, Amsterdam, 2004, 517 p.; Debora J. Meijers e.a., The Paper Museum of the Academy of Sciences in St. Petersburg. Introduction and Interpretation, KNAW, Den Haag, 2005, 348 p.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.