Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Afrikaans in een democratiserend Zuid-Afrika
0 Reacties
Voor abonnees

Afrikaans in een democratiserend Zuid-Afrika

(Victor Webb) Ons Erfdeel - 1997, nr 2, pp. 224-235

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

De belangrijkste uitdagingen voor Zuid-Afrika liggen in de naaste toekomst in de vestiging van een democratie, in de economische ontwikkeling van het land en in het tot stand brengen van een pluralistisch staatsbestel. Alle nationale beleidsplannen, inclusief de taalpolitieke, dienen te worden ontworpen en uitgevoerd binnen het kader van deze drie uitdagingen. Ook de discussie over het Afrikaans kan slechts onder een expliciete verwijzing daarnaar worden gevoerd.
In dit artikel worden drie zaken besproken: de positie van het Afrikaans binnen het kader van deze drie uitdagingen, de toekomst van het Afrikaans, en de formele samenwerking tussen de Afrikaanstalige gemeenschap en de Nederlandstalige gemeenschap in Europa.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.