Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Abele : verstild tussen de plooien
0 Reacties
Voor abonnees

Abele : verstild tussen de plooien

(Wim Chielens) De Franse Nederlanden - Les Pays-Bas Français - 2009, nr 34, pp. 169-183

Dit is een artikel uit ons papieren archief

In het vorige jaarboek bezocht de auteur het grensdorp Risquons-Tout. In deze aflevering zet hij zijn tocht langs de grens voort en wandelt hij door Abele, dat verstild tussen de plooien van het landschap verscholen ligt. Hij toont ook hoe dit stille dorp een graantje probeert mee te pikken van de booming business die het toerisme hier is.

Dans le numéro précédent des annales, l'auteur avait visité le village frontalier de Risquons-Tout. Dans la présente livraison, il poursuit son voyage le long de la frontière et s'arrête à Abeele (Abele), localité paisible entre les plis des vallonnements. Il montre par ailleurs comment ce village tranquille tente de profiter aussi de l'activité florissante que représente ici le tourisme.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.