Publicaties
AAN DE RAND VAN DE WERELD. Het proza van A.L. Snijders
0 Reacties
Voor abonnees
literatuur

AAN DE RAND VAN DE WERELD. Het proza van A.L. Snijders

(Koen Rymenants) Ons Erfdeel – 2014, nr 3, pp. 40-49

Dit is een artikel uit ons papieren archief

A.L. Snijders is niet de man van de keurig afgewikkelde intrige of de breed opgezette milieuschildering, maar des te meer van de perfect geformuleerde zin en de geestige causerie. Beknoptheid is nog een opvallend kenmerk van de zeer korte verhalen (ZKV’s) waarmee Snijders rond de eeuwwisseling is begonnen. Ze variëren in lengte van enkele regels tot hooguit een paar bladzijden. De inhoud is uiterst divers: jeugdherinneringen, alledaagse ontmoetingen, leesnotities, natuurwaarnemingen enzovoort. “In een ZKV gaat het zelfs niet om de essentialia van een leven – dat is wel de wens van de meeste literatuurkenners, maar niet van mij. Mijn opvatting is: het ZKV is een willekeurige punt uit de taart”, zegt Snijders zelf.

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met philippe.vanwalleghem@onserfdeel.be.