Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

Publicaties

Context bij cultuur in Vlaanderen en Nederland

5 jaar Vlaamse filmproductie (1970-1975)
0 Reacties
Voor abonnees

5 jaar Vlaamse filmproductie (1970-1975)

(Wim de Poorter) Ons Erfdeel - 1976, nr 1, pp. 61-80

Dit is een artikel uit ons papieren archief. Even geduld. We scannen het voor u in

Over de subsidiëringpolitiek, waarbij de film verzeilt in de bureaucratie. In het spoor van \Mira\" volgden: R. Verhavert met \"Rolande met de bles\" (in Nederland: met de lok); \"Pallieter\". Paul Collet & Pierre Drouot, \"Louisa, een woord van liefde\"; \"De dood van een non\". Terwijl literaire verfilmingen zich voorlopig verderzetten - F. Buyens, \"Het dwaallicht\"; R. Verhavert, \"De loteling\"; Marcel Martin, \"Golden Ophelia\" - richten enkele cineasten de camera op het heden: Robbe de Hert met \"Camera Sutra\". Luc Monheim met \"Verloren maandag - Way out\". Patrick le Bon met \"Salut en de kost\". Tevens wordt de aandacht gevestigd op: Harry Kümel met \"Malpertuis\". Guido Henderickx met \"De verbrande brug\". Toch \"blijft Vlaanderen (vooralsnog) een arm filmland\"."

Verder lezen?

Dit is een artikel waarvoor je moet betalen. Koop dit artikel of neem een abonnement om toegang te hebben tot alle verhalen van de lage landen.

€3

€4/maand

€40/jaar

Aanmelden

Registreer je of meld je aan om een artikel te lezen of te kopen.

Sorry

Je bezoekt deze website via een openbaar account.
Je kunt alle artikelen lezen, maar geen producten kopen.

Belangrijk om weten


Bij aankoop van een abonnement geef je toestemming voor een automatische herabonnering. Je kunt dit op elk moment stopzetten door contact op te nemen met emma.reynaert@onserfdeel.be.